In to precej nenavadna.

V varstvo so mi bili zaupali zajca. Ime mu je Zajc. (Osebno se mi to za zajca zdi precej puščobno ime. Drugače bi bilo, če bi bilo denimo psu ime Zajc. Ako bi bila sama ponosna lastnica dotičnega zajca, bi mu bila nadela ime Bazile. Mogoče Basile. In ja, tu je ogromna razlika. Drugi bi bil potem dejansko Bejzil.) Zajc je star zajc. Ima 9 let, a jih ne kaže. Njegov kožuh je, razen po ušescih (le-ta imajo smešno navado, da so vedno asimetrična; da je torej eno vedno v pozoru, medtem ko je drugo poklapano) še vedno gost, mehek in predvsem črn. Po nekaj dneh privajanja na nov prostor si je Bazile Zajc že upal tudi iz kletke, pri čemer je nastala tale fotografija (nekdo bi moral dejansko slikati mene, kako se po vseh štirih kobacam za Zajcem, ki ni vajen fotografiranja).

Zajc jutri, vsaj mislim, odhaja. Odpira se torej prazno mesto za vse, ki odhajate na dopust, pa nimate kam s svojim hišnim ljubljenčkom. V varstvo sprejemam tudi otroke, pri čemer pa opozarjam, da se zna zgoditi, da bodo deležni istega tretmaja kot manj zahtevni živalski vrstniki.

 • Share/Bookmark

...komentar [13]

 

13 komentarjev

 1. dare pravi:

  Ja se strinjam. Zajc je za zajca res nekoliko nedomiselno ime. Poznam primer, ko je tip imel, zajca, mačka in domišljijo. Zajcu je dal ime Ludvik, mačku pa Matija.

 2. šuši šuši pravi:

  Ha, jaz ti dam moje kamilice v varstvo … aja, ne morem, ker te ni tu blizu :P Sem pa vesela, da je gospod Zajc preživel. Ok ok, pa še komarje ti posodim ta čas, ko bom jaz obmorske preganjala!

 3. 1tujec 1tujec pravi:

  Kak si ti fajn, da takole prevzameš odgovornost in popaziš na žvad drugih.

  Btw, ne morem mimo tvojih predpreteklikov, na podlagi česa jih uporabljaš? :)

 4. kaish kaish pravi:

  jas mam lepo kameleona z imenom Mitja(čeprau je punčka :P ) in med ostalim tudi malega hrčka z imenom madona.. ampak okej :P

 5. phoenix phoenix pravi:

  I have a cat named Maus… :P

 6. Slončica Slončica pravi:

  @dare: Kako je dal ime pa domišljiji? :)

  @šuši: Nekosmatih živali ne sprejemam. Žal.

  @1tujec: Odgovornost? A to pride tudi zraven?!
  Glede predpreteklikov pa moram priznati, da za rabo nimam konkretne gramatične osnove. So pač del našega narečja, kar vztrajno prenašam v knjižno izreko.

  @kaish: Iiik, hrček! Naša hrčica je pa Jožica. Posvečena ji je ena izmed objav tukajle, če bi te utegnilo zanimati.

  @phoenix: A kaj trpi za manjvrednostnim kompleksom?

 7. kaish kaish pravi:

  ja jaa si morem vzet malo čas in prebrskat po tvojem profilu.. sem že včeraj nekaj in mi je res všeč :D

 8. Slončica Slončica pravi:

  @kaish: Se trudim. :)

 9. dare pravi:

  Domišljija je že v obeh imenih. Matija Maček in Ludvik Zajc. Mislim, meni je bilo všeč :) :)

 10. Slončica Slončica pravi:

  @dare: Ma smo se hecali. :) Meni sta tudi všeč, posebej Ludvik. Ne morem, da me ne bi spomnil na našega trompetarja.

 11. phoenix phoenix pravi:

  @ slončica: zaenkrat ni videti, da bi jo njeno ironično ime kakorkoli psihično zaznamovalo / obremenjevalo… in fact I’d say she’s coping quite well with it… :)

 12. Slončica Slončica pravi:

  @phoenix: Me veseli. Psihično stanje (najprej se mi je seveda zapisalo sranje) mačk je izjemnega pomena za psihično stanje lastnika.

 13. Slončica Slončica pravi:

  Oh, pa še nekaj. Domislila sem se krasnega imena za mačko oz. mačka. Ne glede na spol bi bila seveda domače vrste mačkov. Iz česar izhaja genialen preblisk: Domaček in Domačka.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !