Od nekdaj me je zanimal fenomen t. i.  “limp/dead fish” stiska roke. Ko ne veš, ali ti oseba, s katero se kaniš rokovati, želi nameniti prisrčen pozrav, ali pa ti morda ponuja nekaj, v kar si lahko obrišeš nos.

Pa če je eden izmed stiskačev tak, že še nekako gre. Se pa sprašujem, kako je videti in kakšen je občutek, ko se srečata dve bitji, ki sta očitno neinklinirani podrobnejšemu preverjanju konsistence sogovornikove roke.

 • Share/Bookmark

...komentar [10]

 

10 komentarjev

 1. rozonicka pravi:

  Defuniraj osebo, ki ti je nazadnje dala mrtvo ribo?

 2. Slončica Slončica pravi:

  @rozonicka: Poklicna skrivnost. Drugače pa glagola DEFUNIRATI ne poznam. Gre mar za to, da nekoga oropaš vsega veselja?

 3. rozonicka pravi:

  …ja sej ne moreš vsega poznat …

 4. Bonno72 pravi:

  Vprašanje na mestu.
  Iz lastnih izkušenj vem, da je neprimerno boljše v rokah držati ribo, ki je življenje dala za to, da bo lahko še dvakrat zaplavala ( v olju in vinu ), kot pa rokovati se z osebo in pri tem skrivoma opazovati, če nisi pomotoma segel v vrečko, ki je deklarirana z imenom lokalne ali pa potujoče ribarnice.
  Srečanje dveh bitij, kot jih navajaš na koncu, pa bi na kratko označil kot zelo mlahavo. Dve ribi v ponvi imata v sebi neprimerno več življenja.

 5. Slončica Slončica pravi:

  @rozonicka: Sama sreča, da te imamo. Širiš nam obzorja. :)

  @Bonno72: Da. Še vedno pa ne vemo, kako se dotična osebka pri tem počutita.

 6. Bonno72 pravi:

  @Slončica: Kaj pa, če dotična osebka pri ˝mlahavem˝ rokovanju sploh nimata kakšnih posebnih občutij, ker jima je tovrstno rokovanje pravzaprav edino razumljivo in sprejemljivo? Mogoče pa prav v tem trenutku eden izmed njiju piše blog o tem, kako mu je nič hudega slutečemu nekdo, ob neki priložnosti stisnil roko tako močno, da je slišal, kako mu škrtajo členki. Še več, stvar je občutil enako, kot bi imel roko stisnjeno v primežu (po slovensko: ˝šraufštuku˝).
  Si pa mislim, da bi, če bi ˝limp/dead fish˝ rokovanje izvedli kot poizkus med osebki, ki jih tako rokovanje zmoti, imeli smeha za izvoz.

 7. 1tujec 1tujec pravi:

  Še sreča, da si tudi kdo drug zastavlja takšna vprašanja, se marsičesa naučim, ne da bi sam razglabljal o stvari. :)

  Jaz sem pa “defunirati” razumel drugače (izhajal sem iz fr. besede “défunt”). Če ti nekdo da mrtvo ribo, ga pač kaznuješ z defuniranjem.

 8. dare dare pravi:

  Jaz grem pa raje, kot da bi tuhtal pogledat v slovar tujk …. al pa na tipkovnico, če je kje blizu u kakšna primernejša črka. Na vsak način pa ti stisnem roko za to objavo :)

 9. Slončica Slončica pravi:

  @1tujec: A ne? Ker to so temeljna ontološka vprašanja. Se mi pa ta tvoja interpretacija defuniranja vseeno zdi nekolikanj ostra.

  @dare: DefOnirati? Spraviti ob telefon? :) Roko pa stisnem nazaj, berz skrbi.

 10. 1tujec 1tujec pravi:

  Jaz ne bi ravno govoril o svoji interpretaciji, ampak bolj o asociaciji, ki je rezultat spontanih procesov mojega veleuma. =D

  Kakorkoli že to definiram, temu seveda lahko še vedno prilepiš oznako ostrega.

  Ontološka vprašanja … me zanima, kakšna je razlika med ontologijo in metafiziko. Jaz ponavadi govorim o slednji in mi je prva kot pojem kar malce tuja. Se priporočam za kako jasno in duha razsvetljujočo razlago. ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !