Napisana leta 1998
226 strani
Jezik: francoščina

Ni mi jasno, kje Nothombova najde tako izkrivljene ideje. Zgodba o starcu in mladi punci, ki sama živita na odmaknjenem otoku, pridruži pa se jima še medicinska sestra, se prične brez pretresov. Kar pa ne traja dolgo. Vsak izmed treh posameznikov je po svoje moten in vsakega po svoje razumem. Neverjetno. Avtorica ponuja dva alternativna konca – drugi definitivno zmaga. Knjiga je med drugim tudi polna spretnih sous-entendrov, če že ne kar besednih iger, avtorica tako med elizabetinske avtorje vključi tudi sebe (Amelia Northumb).

- C’est ce que je crois : on n’est pas forcé d’avoir les mêmes opinions que ses amis, n’est-ce pas ?
-
Sûrement pas.
-
L’amitié est une chose bizarre : on n’aime ses amis ni pour leur corps ni pour leurs idées. En ce cas, d’où cet étrange sentiment provient-il ?

- Comment peut-on vouloir lire soixante-quatre fois un roman ?
- Si vous étiez très amoureuse, voudriez-vous ne passer qu’une nuit avec l’objet de votre passion ?

- Le propre des grands livres est que chaque lecteur en est l’auteur. Vous lui faites dire ce que vous voulez.

  • Share/Bookmark

2 komentarjev

  1. bart bart pravi:

    Vceraj sem se odlocil sprehoditi ob Seni in si pri “bouquinistih” poiskati kaj za brati. Za tri evre so prodajali to knjigo in ker sem se spomnil, da jo omenjas na svojem blogu, sem jo kupil. Res je neverjetna. Tako dobro se bere, da sem jo koncal v dnevu. Amélie Nothomb res obravnava ljubezen na poseben in originalen nacin. Sokantno, polno tabujev in humorja – C’est tout ce que j’aime! ;-)

  2. Slončica Slončica pravi:

    @bart: Jp, Nothombova zmaga. :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !